2014. február 21., péntek

Tizenhárom okom volt

 Hannah Backer öngyilkos lett.Előtte készített 13 kazettát ,minden oldal egy személyről szólt ,akiknek köze volt a lány halálához. A kazetták sorra járták mind a 13 személyt, és a szerencsés 13-as megtarthatta örök emlékként őket,az ''ajándékot''mely egy öngyilkos utolsó pár napját örökítik meg ,míg azt ecseteli,miért is teszi ezt magával.
  Hannahról pletykálni kezdtek .Azt gondolnánk ,nem nagy dolog,mindenkiről pletykálnak. Viszont mindenkit máshogy érint ,és minden szónak ,cselekedetnek, gesztusnak következményei vannak. Hannah még csak rá sem szolgált a pletykákra,mégis ez miatt nem voltak barátai,kihasználták,az utcán idegenek szoltak hozzá,lenézték,és ha nem is alkottak róla rossz veleményt féltek megismerni őt,az igazi énjét,nehogy a pletykák igazak legyenek. Egy fiatal lány,akinek csak akkor voltak barátai,ha azoknak kellett valami,pl. egy fuvar.Mindez egy fiú miatt,aki elhiresztelte,hogy első randin közel engedte magához a lány.Erre alapozódott az összes pletyka.De ő nem küzdött ez ellen.
   Számomra megható történet volt,viszont azt nem értem,hogy valaki miért lesz öngyilkos ilyen pitiáner,olcsó szóbeszédekért. Valóban kellemetlen egy ilyen helyzet,de én úgy gondolom,Hannah sem akarta magát igazán megmenteni,nem kiabálta ki magából a dühöt,nem küzdött az őt ért pletykák ellen.
  Nem gondoljuk meg,mit teszünk.Sem ÉN sem TE,sem MÁS.Nem biztos, hogy mi indítunk el egy adott pletykát,viszont ha valakiről hallunk valami szaftosat,abba sem gondolunk bele,hogy vajon mindez igaz?Megtehetjük,hogy más valakinek a szavai alapján véleményt formáljunk róla?
  Még csak egy percet sem vesz el az életünkből,hogy végig gondoljuk.Biztos,hogy az adott személy nem lesz öngyilkos,mint Hannah,ebben bizonyos vagyok. 

  Néha a szavak jobban fájnak mint egy nagy pofon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése